dilluns, 6 de juny del 2016

Els tomàquets al forn de la Txell





Seguint amb la filosofia de valorar, per sobre de tot, allò que tens, m'agradaria explicar-vos com n'he après aquests darrers anys de cuina, de trucs i de receptes, engegant i fent créixer el que ha estat el projecte de l'Espai Cuina'm. Un projecte que he deixat ara fa un mes per dedicar-me a obrir nous camins i explorar nous horitzons. He de dir que n'estic satisfeta, hem arribat molt lluny gràcies a cuiners i cuineres increïbles, a la incansable Conxi, al dissenys d'en Jordi Santamaria i els dibuixos d'en Mario Tarragó, a l'empenta dels qui des de les institucions i des del propi mercat hi van creure des de l'inici, als mitjans que ens han trobat un espai interessant,  però sobretot a la fidelitat de molt clients que han convertit l'espai en casa seva. Per mi ha arribat l'hora de volar i embrancar-me en nous reptes, la Setmana Internacional dels Mercats ha estat el primer però n'hi ha d'altres que anireu veient aviat. Espero que us agradin.

Un dels privilegis de la meva feina és descobrir receptes i trucs de mans de cuiners increïbles, com us deia. Aquesta d'avui és de la Txell i, malgrat ser molt senzilla és una delícia com poques. És una d'aquelles receptes que la Txell explicava mentre cuinava, que no sortia al guió, vaja. I l'Eva, que tot s'ho apuntava, la va compartir amb nosaltres ara fa poc.

És ideal per menjar acompanyant un plat de carn o peix, però també pot ser un aperitiu ideal per compartir, això ja depèn de vosaltres.

Aquí la teniu:

Ingredients
5 tomàquets de pera
Herbes (orenga, herbes de Provença, comí, farigola, romaní,....el que més us agradi o tingueu a ma)
3 alls
1 fulla de llorer
Oli d'oliva EV
Vinagre de Mòdena
Sal



Procediment
Pre-escalfeu el forn a 140º .
Talleu els tomàquets a meitats i poseu-les dins una safata per anar al forn.
Afegiu-hi l'oli, la sal, les herbes. els alls, la fulla de llorer i el vinagre, sigueu generosos. Podeu afegir-hi una mica d'aigua també.
Poseu dins el forn i deixeu que cogui a temperatura suau un parell d'hores.
(Mentre són al forn casa vostra s'anirà perfumant de mediterrani inevitablement....)







Podeu menjar-los calents o conservar-los amb tots els sucs a la nevera i anar menjant quan us vingui de gust, escalfats o freds.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.