dijous, 22 de setembre del 2016

Torrada amb pesto, tomàquet sec i parmesà. Un aperitiu per triomfar.

Àgata Albero


Mireu, aquesta és una d'aquelles que triomfen el 100% de les vegades que la feu. La vaig treure d'un llibre de cuina vegetariana que corre per casa i que té un capítol dedicat a les taules de festa. La festa vegetariana és plena de colors, com en aquest cas. Trobo que és molt estètic tot plegat, de fet, qualsevol plat lluït avui en dia acaba tirant de fruita, verdura i/o herbes aromàtiques, gairebé sempre, per acabar-lo comme il faut!


La recepta la trobeu en el títol, no té més. La combinació és DIVINA.

Ingredients
Pesto
Tomàquets secs macerats amb oli i orenga
Encenalls de parmesà
Torradetes de pa bo

Procediment
Escampeu el pesto a cada torrada
Poseu-hi uns talls de tomàquet sec macerat a sobre.
Guarniu amb trossos d'encenalls de parmesà.

La cosa és que aquí hi ha tres preparacions prèvies, però totes aptes per a no iniciats, no patiu. Aquí us les deixo: 


La primera: 
ELS TOMÀQUETS SECS

Ingredients
50 gr. de tomàquets secs
oli d'oliva VE
orenga

Procediment:
Escaldeu els tomàquets amb aigua bullent i deixeu que reposin una estona dins l'aigua per tal que s'hidratin.
Coleu amb un drap i escorreu-lo bé perquè perdin l'aigua. (aquesta aigua no la llenceu, ja la farem servir ja)
Poseu en un bol i banyeu amb l'oli i l'orenga.
Deixeu macerar.

La segona: 
LES TORRADES

Home, direu, les torrades són torrades,....
Sí, però.
Vull dir que millor que compreu un bon pa, el feu a llesques fines i el torreu al forn. Un cop tretes del forn, les torrades millor guardar-les dins una capsa o un tàper. I ja que us hi poseu feu-ne de sobres, en tindreu per d'altres ocasions i receptes.


La tercera:
EL PESTO 
El pesto a la meva manera l'acabareu ràpid.

Ingredients
400 gr de fulles d'alfàbrega
50 gr de pinyons
1 all
80 gr de parmesà ratllat
1/2 got d'oli d'oliva VE
sal

Procediment
Tritureu tots els ingredients amb el 'pimer', però no en excés, que quedi grumolloset, això és tot.

La darrera:
EL PARMESÀ

Ingredients
un tall de parmesà

Procediment
Feu encenalls de parmesà amb el tallador de formatges.
Trenqueu-los


La propera us explico les galetes de parmesà i les teules aquelles tan vistoses que posen a alguns plats com els Risottos o en algunes cremes per guarnir. Receptes 'resultones' que us agradaran segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens agrada saber la teva opinió, gràcies pel teu comentari.